Wijk(sport)vereniging

Iedereen weet inmiddels dat bewegen (bijvoorbeeld door sport) en in beweging zijn (bijvoorbeeld door muziekles) goed is voor ons allemaal. Het verkleint de kans op aandoeningen zoals overgewicht en diabetes. Daarnaast vergroot het je zelfvertrouwen en leer je nieuwe vrienden kennen. Daarbij komt, hoe meer plezier je haalt uit het doen van activiteiten op jonge leeftijd, hoe langer je in beweging blijft waardoor je gezond opgroeit.

Door het activiteitenaanbod, waar Nissewaard rijk aan is, naar school en in de wijk te halen wordt er gezorgd dat kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking komen met wat er te doen is in hun gemeente. Zo ontdekken zij wat er allemaal te doen is en wat ze leuk vinden om te doen.

Wanneer en waar?

De wijk(sport)vereniging is in de wijk en/of op school verdeeld over 4 periodes van 8 weken per periode. Elke periode zal er een andere vereniging aanwezig zijn op school of in de wijk.

De periodes zijn:

  • Periode 1; Start eerste week direct na de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie
  • Periode 2; Start eerste week direct na de kerstvakantie tot aan de voorjaarsvakantie
  • Periode 3; Start eerste week direct na de voorjaarsvakantie tot aan de meivakantie
  • Periode 4; Start eerste week direct na de meivakantie tot aan de zomervakantie
Meedoen als deelnemer?

Via school hoor je wanneer en wat er te doen is bij jou in de wijk. De meeste verenigingen vragen een kleine bijdrage voor de 8 weken les die je krijgt. Je betaald het bedrag in één keer. Mocht je heel graag mee willen doen, maar kan je het niet betalen? De gemeente betaald dan jouw deelname. Meer informatie over de activiteiten, kosten en vergoedingen wordt per activiteit op school geleverd.

Meedoen als vereniging?

Heeft u als vereniging leuk aanbod voor kinderen en jeugd en heeft u interesse in de wijk(sport)vereniging? Of heeft u een vraag? Mail dan naar [email protected]

Meedoen als school?

Wilt u als school meedoen aan de wijk(sport)vereniging of heeft u vragen? Mail dan naar [email protected]