Masterclass vrijwilligersmanagement

Let op: Deze masterclass bestaat uit 3 bijeenkomsten op dinsdag 19 november en dinsdag 11 februari. Er vind een extra sessie plaats op de club.

Locatie: Voetbalvereniging GHVV’13 3218 AX Heenvliet

Ken jij dat sprookje van die vereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft? Dat is geen sprookje. Het is echt geen wonder om vrijwilligers voor je vereniging te vinden/houden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om te ontdekken hoe je hier als (totale) vereniging concreet invloed op hebt én om dat ook echt te verankeren in je club.

  • Als je doet wat je deed, krijg je wat je had. Met enigszins absurde oefeningen en creatief denken ga je met een vernieuwde blik kijken naar vrijwilligersmanagement. En ga je direct keuzes maken én aan de slag voor jouw eigen vereniging!
  • Naast de sessies met collega bestuurders en een sessie op jouw vereniging, krijg je toegang tot de online module Vrijwilligersmanagement!
  • Doel: Na de masterclass heb je meer zicht hoe jullie binnen jouw vereniging omgaan met vrijwilligers, je bent al aan de slag gegaan binnen je vereniging met echt contact, aansluiten bij drijfveren, de beste persoon op de juiste plek en met waarderen. Je bent er klaar voor om dit verder in te voeren met iedereen binnen de vereniging.Praktische informatie
Focus op ontwikkeling van: De individuele bestuurder, het bestuur en de vereniging
Relevant voor: Sportverenigingen
Doelgroep binnen de vereniging: Bestuurders en betrokkenen bij vrijwilligerswerk, b.v. vrijwilligers coördinator
Doel van de masterclass: Actie en concrete resultaten binnen de vereniging
Aantal avonden: 2 sessies van elk 2 uur (2,5 uur incl. pauze) voor alle verenigingen en tussendoor 1 of 2 sessies (1-op-1 ondersteuning) van elk 2 uur bij de afzonderlijke verenigingenRichtlijn:
sessie 1: dinsdag 19 november
– vier weken – bezoek(en) bij de afzonderlijke verenigingen – acht weken –
sessie 2: dinsdag 11 februari
Aantal deelnemers van de vereniging: minimaal 2 en maximaal 3 personen per vereniging
Eindresultaat voor de vereniging: Na de masterclass hebben deelnemers meer zicht op hoe zij binnen de vereniging omgaan met vrijwilligers. Verenigingen leren aansluiten bij drijfveren en hoe je de beste persoon op de juiste plek krijgt. Verenigingen zijn er klaar voor om de inzichten verder door te voeren met iedereen binnen de vereniging
Bijzonderheden: Deelnemers krijgen toegang tot de online module vrijwilligersmanagement. Daarnaast is er tussen de gezamenlijke avonden 1-op-1 begeleiding middels de sessie(s) bij de vereniging