De accounthouder, oftewel de verenigingsondersteuner Cultuur, biedt n.a.v. feedback van cultuurverenigingen de ondersteuning.

Wil je contact met een verenigingsondersteuner Cultuur?
Elsa van der Bijl [email protected]
Wesley Kokken [email protected]

Feedback wordt omgezet naar een trainingsaanbod, themagerichte ondersteuning of 1 op 1 begeleiding.

Vrijwilligers Academie Nissewaard (VAN)
Het motto van de VAN is ‘Kennis delen is kennis vermenigvuldigen’. De academie biedt een scala aan gratis trainingen, workshops en themabijeenkomsten waarin kennis en vaardigheden opdoen en delen centraal staan. Het doel van de academie is vrijwilligers en organisaties te ondersteunen en te laten groeien in de belangrijke rol die zij vervullen in de samenleving.
Het is zelfs mogelijk om online cursussen te volgen. De VAN richt zich daarbij op de vraag naar scholing van de vrijwilligers zelf. Meer informatie en aanmelden voor trainingen, klik hier (=link naar aanbod VAN, https://www.vrijwilligersacademienissewaard.nl/cursusoverzicht/). De VAN is daarnaast een fysiek en online kenniscentrum voor vrijwilligers en organisaties. Je kunt er terecht met vragen over wet en regelgeving, voor handige tools voor bijvoorbeeld het werven van vrijwilligers, voor informatie over fondsenwerving en subsidies en allerlei handige formulieren.

Clusterbijeenkomsten
Mocht er vanuit culturele aanbieders met een zelfde achtergrond de behoefte ontstaan om kennis uit te wisselen en elkaar te inspireren, dan is het mogelijk om gezamenlijk een clusterbijeenkomst te organiseren.

Zo is er op maandagavond 18 november een clusterbijeenkomst voor koren uit Nissewaard. Houd deze website in de gaten voor meer informatie over de inhoud van deze bijeenkomst en inschrijven.