Kan alleen gereserveerd worden door Scholen
U moet inloggen om een reservering te kunnen maken.

Thema: Taalkunst

Deze serie lessen gaat over taal in de breedste zin van het woord. Beeldtaal en het schrift komen, naast de gesproken taal, ook aan bod.

Doelgroep :            groep 4  maximaal 30 leerlingen per les. Bij meer dan 30 wordt de groep gesplitst.

Organisatie door : Regio Art Rijnmond

Kosten :                    € 195,- inclusief materiaalkosten.  Let op! De factuur wordt na de uitvoering van de activiteit opgestuurd.

Het lezen krijgt steeds meer vorm in groep 4. Het tempo gaat omhoog. De kinderen lezen wat grotere teksten en de verhaaltjes zijn uitgebreider. Het begrijpen van tekst komt steeds meer aan de orde. Ze merken dat ze op allerlei manieren met taal en woorden bezig kunnen zijn. Maar er is nog een taal. Een taal waar ze ook dagelijks mee te maken hebben, namelijk beeldtaal. Wat voor tekeningetjes gebruiken we om iets uit te leggen? Welke tekeningen kennen ze om er een grapje mee te maken?  Door middel van plaatjes praten we met elkaar praten. Kijk maar eens naar de verkeersborden in je straat of de symbolen in een reclame. Zelfs ons eerste ‘handschrift’ waren plaatjes. Denk aan de grotschilderingen of hiërogliefen. Kunst en taal liggen niet zo ver uit elkaar als je misschien zou denken. Wat gebeurt er als je een tekst in beeld wilt omzetten? Een hele uitdaging om zo te communiceren met elkaar. In de volgende reeks lessen ontdekken we verschillende aspecten van taalkunst. Maak jij je eigen handschrift of verzin je misschien je eigen taal?

Als je kiest voor het thema ‘Taalkunst’, klik dan op deze link voor jouw leskeuze.

Inschrijven kan vanaf22-05-2024
Inschrijven kan tot15-07-2024

LET OP!

Bij dit thema geef je een voorkeur aan welke les je graag zou willen afnemen. Bij \\\\\\\\\\\\\\\"geen voorkeur\\\\\\\\\\\\\\\" wordt er een les gekozen voor jou. Over de uitvoeringsdatum wordt via email contact opgenomen.

Datum Vrij
niet van toepassing 195