Het is niet mogelijk om een reservering te maken

Jong Hart Producties – Met de wind mee (12+) – voorstelling bovenbouw VO 2023-2024

Schoolvoorstelling bovenbouw VO over depressiviteit onder jongeren
Synopsis
‘Alsof dat is hoe ik echt ben. Presenteer mezelf als supermen, terwijl ik zo onzeker ben. Over meisjes, over money. Ben ik slim genoeg, knap genoeg, sterk genoeg, stoer genoeg. De afgelopen nachten zat ik vast in mijn gedachten. Mijn masker is gebroken. De tranen overstromen. Ik wil er iets van zeggen, maar woorden komen niet in de buurt van wat ik echt voel. Me eigenlijk heel slecht voel. De wereld stil wil zetten. Zet alles alsjeblieft op pauze. Want slaap ik lang genoeg wordt alles weer het oude, toch?’ - Rap nummer van Appie

Appie lacht en rapt zijn leven aan elkaar. Samen met zijn beste vriend Tuur heeft hij de grootste lol over vreemde leraren, halen ze kattenkwaad uit in de stad en hebben ze fighty over wie de beste versiertrucs heeft. Ze zijn vaak in het dopste lokaal van hun school te vinden; de muziekstudio. Waar Appie zijn nieuwste en vetste tunes ten gehore brengt. Er is alleen één onderwerp waar Appie niet over durft te rappen, laat staan te praten; zijn depressie. Appie schaamt zich. ‘Want dat overkomt mij toch niet? Een depressie, rot op man! at is niks voor mij’. Dus houdt hij het maar geheim. Totdat zijn vriend Tuur onverwachts in de muziekstudio verschijnt en Appie nietsvermoedend zijn nieuwste track oefent. Had Tuur het kunnen merken? Was hij teveel met zichzelf bezig geweest? Of had Appie het gewoon moeten vertellen?

Met de wind mee is een muzikale en dynamische voorstelling over depressiviteit onder jongeren. Een dialoog vol humor over hoe moeilijk het kan zijn om over je psychische klachten en gevoelens te praten. Over sterk moeten zijn, een masker dragen en je niet kwetsbaar op durven stellen. Over de presentatie maatschappij en groepsdruk; ’Want iedereen loop te shinen op Instagram, dus dan moet ik toch ook succesvol en happy zijn?’.

Toneelgroep Jong Hart poogt met deze voorstelling de bespreekbaarheid over gevoel en psychische klachten onder jongeren te vergroten. Met het streven een veilig en respectvol klimaat te creëren in de klas, waarbij iedereen zichzelf mag en durft te zijn. Waarbij het uitspreken van je gevoelens en psychische klachten niet langer als zwakte gezien wordt, maar als dapper en sterk.

Met de wind mee - Credits
Spel en tekst: Nick Renzo Garcia en Reno van Rijsewijk
Eindregie en tekst: Evalinde Lammers
Sounddesign: Artibeats
Kostuumadvies: Elke Broeders
Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen
Impresariaat: STT Produkties

Inschrijven kan vanaf24-05-2023
Inschrijven kan tot10-07-2023
Kosten€ EUR 950,00
(max 69 leerlingen)
Datum Vrij