Het is niet mogelijk om een reservering te maken

Workshop Theatertechniek – Kiezen voor een nieuwe school, kiezen voor techniek?

Facultatief aanbod
Facultatief aanbod

Thema: Studiekeuze/bewust bezig zijn met je vervolgstudie

Kunstdisciplines: Theater

Doelgroep: groep 8, max. 30 leerlingen per keer.

Tijdsduur: 1 uur, inclusief een presentatie

Dag: maandag of dinsdag 9.00-10.00 uur, 10.15-11.15 uur of 11.30-12.30 uur

Oktober: 30/10 en 31/10

November:  6/11 en 7/11

Locatie: Theater de Stoep, Theaterplein 1, 3201 DH Spijkenisse

Periode schooljaar: oktober - november 2023

Organisatie door: Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

Kosten: € 196,- Let op! Facultatief aanbod, maar wordt betaald uit de subsidie voor CMK, dus geen kosten voor de school.

De Magie van het Theater…

Wat is dat?

Iedereen die in het theater werkt heeft er een ander moment voor. Maar iedereen is het er mee eens, zodra je gaat monteren komt het tot leven.

Monteren?

Het moment dat de regisseur en de acteurs alle teksten hebben gerepeteerd, kostuums en decor klaar zijn, het licht- en geluidsplan af is. Dan verzamelt iedereen zich in het theater en wordt alles samengevoegd.

Wil je die magie meemaken? Kom dan naar de workshop Theatertechniek in Theater de Stoep. Samen met het team van theatertechnici en een theaterdocent mag je uitproberen hoe het monteren van een stuk werkt. Je maakt kennis met de verschillende aspecten zoals licht, geluid, video en special-effects. Je staat zelf op de vloer van de theaterzaal met een kleine scène die je op school hebt geoefend. Hoe voelen de theaterlampen op je gezicht? Hoe klink je door een microfoon? Hoe werkt een licht- en geluidtafel? Kom het ontdekken. Van een lege zaal tot alles er op en eraan!

Kiezen voor een nieuwe school, kiezen voor techniek?

In deze workshop van een uur laten de medewerkers van Theater de Stoep zien wat je kunt doen als je na de basisschool kiest voor een beroep in de techniek. De leerlingen gaan zelf aan de slag. De groep wordt in tweeën gesplitst en elk staan ze een half uur op de vloer met een ingestudeerde scene die ze op school geoefend hebben en de andere helft is met de technici bezig om daar de techniek bij te maken. De laatste 5 minuten laten we een kleine voorstelling zien waarin ze alles mogen uitproberen. Na dat half uur wisselen de groepen en doen we hetzelfde maar met een ander verhaaltje zodat ze ook weer andere effecten zien.

Facultatief aanbod

Indien de school naast het vaste aanbod van de Binnenschoolse Cultuureducatie interesse heeft om het kunstaanbod op school uit te breiden is het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse de partner hiervoor. Op basis van de vraag van de school gaan wij in overleg en wordt een passend aanbod samengesteld. Aangezien het vaste aanbod tot en met groep 7 bedient, willen wij met deze activiteit extra aandacht geven aan kunstaanbod voor groep 8.

Inschrijven kan vanaf24-05-2023
Inschrijven kan tot10-07-2023

LET OP!

Wil de school met het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse contact opnemen aangezien deze workshop facultatief is. Datum en lestijden worden in overleg vastgesteld. Kosten voor deze activiteit bedragen: € 369,- (de factuur wordt na uitvoering van de activiteiten toegestuurd)

Datum Vrij