Deze activiteit is volgeboekt

Boerderijles voor groep 3 t/m 8

Een les op de boerderij. Leren waar je voedsel vandaan komt. Datum in overleg na boeking.
Een boerderij bezoek voor groep 3 tot en met groep 8. We doen een rondleiding met de klas over de boerderij. Leren wat er nodig is voor een koe melk gaat geven. Hoe groeien kalfjes op tot melkkoe? Durf jij een kalfje aan je vingers te laten sabbelen? Kijken waar we de koeien melken. Ruiken wat koeien eten. Leren over waar je voedsel vandaan komt, duurzaamheid en kringloop landbouw.

We kunnen in overleg een onderwerp eruit lichten wat aansluit bij de lessen op school. Er zijn ook leuke leskisten op de boerderij waar we een paar opdrachten uit kunnen kiezen. In groepjes gaan de leerlingen dan aan de slag.

Er is een mooie ontvangstruimte met toilet boven in de koeienstal waar we na het handen wassen de pauzehap/ drinken kunnen gebruiken met uitzicht op de koeien. Daarna gaan we zelf boter maken en mogen de kinderen melk (gepasteuriseerd) proeven.

Als afsluiting doen we een groepsfoto bij de koeien.

De boerderijlessen worden gegeven in de herfst of in het voorjaar. Mogelijk op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend. In even weken ook op maandag en woensdagochtend. In overleg spreken we de datum af. Beginnen rond 9 uur. Dit bezoek is kosteloos en duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten tot max 2 uur.

Iris van Leeuwen 06-28503599 of [email protected]

Inschrijven kan vanaf24-05-2023
Inschrijven kan tot31-10-2023
Datum Vrij
niet van toepassing 0