Het is niet mogelijk om een reservering te maken

NIEUW Teamcoaching: Het is belangrijk, ik leer het op school!

Een pakket laat kinderen intensief kennis maken met een bepaalde kunstvorm. Vakdocenten geven daarbij de eerste les. Een onderdeel van dit pakket is dat de groepsleerkracht ‘gecoacht’ wordt.
Het is belangrijk, ik leer het op school!

Doelgroep               :  groep 3 t/m 8 en leerkrachten
Tijdsduur                :  2x6 uur, verdeeld over verschillende groepen
Locatie                     :  op school
Periode schooljaar : september 2023 -juni 2024
Organisatie door    : Centrum voor de Kunsten Spijkenisse/uitvoering CMK3
Kosten                      : bijdrage school, € 195,00

‘Het is belangrijk, ik leer het op school!’ is geen marketingslogan. Het is de uitspraak van een leerling.

Kunst en cultuur zijn belangrijk. Leerlingen en docenten in het basisonderwijs zijn het daarover eens. Tijdens de kunst- en cultuurlessen gebeurt er ‘íets’, leerkrachten zien een ander talent bij hun leerlingen, wat ervaren leerlingen.

Waarom worden er dan niet meer ‘kunst’lessen gegeven? Daar zijn een aantal redenen voor, de belangrijkste is misschien wel dat leerkrachten zichzelf vaak niet ‘gemakkelijk’ voelen bij het geven van zo’n les.

Voor scholen die hun leerlingen maar ook de leerkrachten meer kunst en cultuur gunnen, zijn er speciale pakketten ontwikkeld.

Welke pakketten zijn er?

  • Muziek, dans, theater, tekenen en schilderen

Wat zit er in het pakket?

Een pakket laat kinderen intensief kennis maken met een bepaalde kunstvorm. Vakdocenten geven daarbij de eerste les. Een onderdeel van dit pakket is ook dat de groepsleerkracht ‘gecoacht’ wordt.

  • Het pakket bestaat uit twee lessen door een vakdocent voor de groepen 3 t/m 8 op school
  • Drie vervolglessen. Hiermee kan de docent zelf verder met een vervolg op de voorbeeldles.  De vervolglessen zijn korte lessen met tips & trucs. Deze lessen kunnen door de leerkracht bijvoorbeeld worden ingezet als overgang van het ene vak naar het andere vak

Maatwerk van bijvoorbeeld lessen per bouw of een afwijkend aantal groepen is mogelijk. Uitgangspunt van een pakket is 2x zes lessen van een uur. Het pakket wordt uitgevoerd in een aansluitende periode tussen twee schoolvakanties in.

Bij het maken van verdere afspraken met de school wordt gekozen met welke kunstvorm de school aan de slag wil gaan. Bij meerdere (jaar)groepen per school worden er meer lessen ingeroosterd.

Inschrijven kan vanaf24-05-2023
Inschrijven kan tot10-01-2024

LET OP!

Startdatum en -dag wordt in overleg met de school vastgesteld.

Datum Vrij
niet van toepassing 15