Het is niet mogelijk om een reservering te maken

NIEUW Leskist Isolatie

Deze leskist voor groep 7 en 8 en klas 1 laat leerlingen ervaren hoe je je eigen huis kunt isoleren en welk effect dat heeft. In te zetten voor techniek en duurzaamheidseducatie.
Doen en ervaren: dan komt duurzaamheid tussen de oren. ©

Een luxe leskist waarbij jouw leerlingen in tweetallen (15 sets) gaan experimenteren. Er zijn tal van aanpassingen gevonden om de vertaling van de energiehuishouding in een echt huis met de minihuisjes uit deze leskist overeen te laten komen.

De leerlingen maken kennis met verschillende manieren van isoleren, waarbij ook stilgestaan wordt bij de kosten hiervan. Kinderen kiezen enkele isolatiematerialen om in hun huisje toe te passen en merken door temperatuurmetingen en vergelijking met de temperatuur in de geïsoleerde huisjes van andere tweetallen, welke materialen het beste isoleren.

Het is een snel experiment dat naar wens heel ver uitgebouwd kan worden. Maak er bijvoorbeeld een heel kort experiment van (20 minuten) of vul met gemak een volledige les. Deze leskist is ook goed in te zetten in het skillslab, bij talentmiddagen of een project over duurzaamheid.

Bekijk hier het filmpje om precies te zien en horen hoe deze leskist werkt.
Onder het tabblad 'Extra informatie' op deze webpagina vind je digitaal lesmateriaal. Hiermee wordt het voor jou als leerkracht nog eenvoudiger om met deze leskist aan de slag te gaan.
Wij bieden met deze materialen ook een verzorgde les aan, de kosten voor deze les zijn voor eigen rekening van de school.
Meer info en inschrijven, klik hier

Deze leskisten zijn in te zetten voor techniek en duurzaamheidseducatie.

Voor wie? groep 7 en 8 primair onderwijs en klas 1 voortgezet onderwijs

Wanneer?

Uitleenperiodes lesmaterialen:
30 okt t/m 15 dec
15 jan t/m 9 feb
11 mrt t/m 19 april
20 mei t/m 5 juli
De week voor en de week na de uitleenperiode worden
de lesmaterialen op school langsgebracht of opgehaald.
Inschrijven kan vanaf24-05-2023
Inschrijven kan tot22-04-2024
Ophaaldatumweek na einde uitleenperiode
Bezorgdatumweek voor start uitleenperiode

LET OP!

De week voor en de week na de uitleenperiode worden de lesmaterialen op school langsgebracht of opgehaald.

Datum Vrij