Het is niet mogelijk om een reservering te maken

Museumwoning Back to the Sixties PO/VO

Een introductie op de jaren 60 door een bezoek aan de museumwoning.
Doelgroep: Groep 7 of 8 PO en klas 1, 2 of 3 VO
Tijdsduur: klassikale introductie van een half uur, vervolgens bezoek aan de woning: 45 minuten per groep van 12 leerlingen
Dag: af te stemmen in overleg met school
Locatie: Eikenlaan 37A (atrium in de Serreburgh)
Periode schooljaar: maart/april/mei
Organisatie door: Museumwoning
Contactgegevens organisatie: Evert Zoomer, [email protected]
Kosten: € 50 voor klassikaal introductiedeel en rondleiding met één groep, € 75 bij een rondleiding met een tweede groep.
Let op! De factuur wordt na de uitvoering van de activiteit opgestuurd.

In de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw hebben de eerste grote uitbreidingen in Spijkenisse plaatsgevonden, toen met name om de werknemers van  het gereedgekomen industriegebied de Botlek te huisvesten. Begin zestiger jaren is de wijk Groenewoud gebouwd met een flatstrook, een voorzieningenstrook (scholen en winkels)  en met aan beide zijden “vrije huizen”/eengezinswoningen. De museumwoning bevindt zich, sinds 2001, in het toen opgeleverde  levensloopbestendig wooncomplex de Serreburgh.

De vierkamerflat is geheel teruggerenoveerd naar het jaar van oplevering 1963; met  kleuren in pasteltinten, opgelegde stopcontacten en de Bruynzeelkeuken met  pannenrekjes en gordijntje.

De woning geeft een goed beeld van de ontwikkelingen in de zestiger jaren van  bouw,  inrichting en inventaris voor wat betreft o.a. functionaliteit, materialen en kleurstelling. De opkomst en het gebruik van elektrische apparatuur (voor huishoudelijk gebruik en verzorging) en beeld- (T.V.) en geluidsapparatuur (pick-up, bandrecorder, transistorradio) heeft in deze jaren een hoge vlucht genomen en is ook in de woning te zien.

Voorafgaand aan het bezoek van de museumwoning wordt in het atriumgedeelte van de Serreburgh  een introductie van ongeveer een half uur gegeven.  Vervolgens het bezoek aan de museumwoning met een rondleiding, waarbij een en ander wordt toegelicht en wat ongeveer drie kwartier zal duren.

De introductie  in het atrium geschiedt klassikaal en het bezoek aan de museumwoning is voor maximaal voor 12 leerlingen tegelijk mogelijk, dus grotere groepen worden in tweeën gesplitst. De achterblijvende groep kijkt naar een 60'er jaren DVD van het jeugdprogramma 'Terug naar de jaren 60', dat in de museumwoning is opgenomen.

Het bezoek aan de museumwoning wordt in overleg met de school gepland.

Voor deze activiteit bestaat de mogelijkheid om na de BCE-inschrijfperiode jouw groep alsnog aan te melden, dit moet dan wel rechtstreeks via [email protected].

Inschrijven kan vanaf24-05-2023
Inschrijven kan tot10-07-2023

LET OP!

Over de uitvoeringsdatum wordt later contact opgenomen.

Datum Vrij
niet van toepassing 15