Het is niet mogelijk om een reservering te maken

Bezoek aan de Oudheidkamer PO

Interactieve beleving door oud-Spijkenisse voor groep 7/8
Doelgroep: groep 7 en 8
Tijdsduur: minimaal 90 en maximaal 120 minuten
Dag: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag
Locatie: Oudheidkamer  | Boekenberg, Markt 40, Spijkenisse
Periode schooljaar: hele schooljaar 2023/2024
Organisatie door: Oudheidkamer Spijkenisse (m.m.v. de Boekenberg)
Contactgegevens organisatie: Kees Aart van der Meijde, [email protected]
Kosten: geen

Wat stond er vroeger op de plek waar nu mijn huis staat? Welke bijzondere voorwerpen uit oud-Spijkenisse herkennen we en gebruiken we misschien wel nog steeds en hoe zag Spijkenisse er 60 jaar geleden eigenlijk uit?

Op deze en veel meer vragen krijgen kinderen antwoord tijdens deze interactieve beleving door oud-Spijkenisse. Twee medewerkers van de Oudheidkamer nemen de groep mee op verkenningstocht langs het dorp van vroeger. Met behulp van de nodige oude voorwerpen, o.a. een mooie maquette van het 'ouwe durp',  en pakkende archiefmaterialen komt oud-Spijkenisse weer eventjes tot leven.

Bij binnenkomst wordt de groep in tweeën gedeeld zodat de groepen niet te groot zijn. De ene groep gaat naar het auditorium in de Boekenberg voor een presentatie en de andere groep gaat naar de Oudheidkamer. Na 45 minuten wordt er gewisseld.

Niet in de gelegenheid de locatie van de Oudheidkamer te bezoeken? Wij kunnen ook naar de school komen voor een presentatie over het oude Spijkenisse. De duur is dan ongeveer 1 uur.

Voor deze activiteit bestaat de mogelijkheid om na de BCE-inschrijfperiode jouw groep alsnog aan te melden, dit moet dan wel rechtstreeks via [email protected].

Heeft u een project op school over het oude Spijkenisse, misschien kunnen we u daar bij helpen. Neem contact op via [email protected].

Inschrijven kan vanaf24-05-2023
Inschrijven kan tot10-07-2023
Datum Vrij
niet van toepassing 135