Het is niet mogelijk om een reservering te maken

Dubbelproject Taylor Made: Je bent niet goed (workshop onderbouw)

Een unieke theater-workshop-ervaring voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in Nissewaard.
Dubbelproject Taylor Made: Je bent niet goed

voor klas 1 en/of klas 2 van het VO in Nissewaard:

Taylor Made in Theater de Stoep en Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

Tijdsduur: Voorstelling en twee workshops van 1 uur

Organisatie door: Centrum voor de Kunsten Spijkenisse (CvdkS)

Locatie: Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

Periode schooljaar: 11 en 12 september 2023

Kosten Workshop per uur: 109,- (prijs per 15 leerlingen)

Kosten Voorstelling: € 300,- .

Scholen ontvangen achteraf een factuur of betalen met CJP Cultuurkaart.

Inschrijven voor de voorstelling, klik hier

Je bent niet goed een multidisciplinaire voorstelling met spel, dans, live muziek, zang en spoken word.

Een unieke theater-workshop-ervaring voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in Nissewaard.

Brandon Taylor en Liam Noordzij zijn theatermakers, ooit begonnen met Spoken Word, die met crew een multidisciplinaire show hebben gemaakt, gericht op de Urban Arts (spoken word, poëzie, drama, dans, zang). Op verschillende locaties heeft Taylor Made opgetreden met daaraan gekoppeld een serie inspirerende workshops.

Eerst bekijken de leerlingen een voorstelling in Theater de Stoep ‘Je bent niet goed’. De voorstelling is laagdrempelig en sluit goed aan bij de doelgroep: het past in de hedendaagse Urban Arts.

Verhaallijn. Je bent niet goed is een voorstelling die zich afspeelt op de middelbare school. Een meisje uit de brugklas, genaamd Felicia, wordt erg gepest. Wanneer het op een dag te veel wordt besluit ze in de pauze weg te lopen van school. Niet veel later komt ze een man tegen die haar blijft achtervolgen. Ze raken in gesprek en dan komt Felicia erachter dat de man een beetje gek is. Wanneer zij afstand van hem wilt nemen besluit hij haar interesse te wekken door te vertellen dat ze bijna gaan vertrekken. Felicia raakt nieuwsgierig en vraagt waar de man naar toe gaat. Hij gaat naar een plek waar alles kan, mag en zal…

De man neemt Felicia mee in zijn fantasiewereld. Elke plek staat voor een probleem die Felicia in haar leven ervaart, die gaan ze proberen op te lossen. Verschillende vaardigheden waarover ze beschikt worden uitgelicht. Zo kan Felicia goed dansen, is ze heel creatief, en doet eigenlijk geen vlieg kwaad. Toch zijn er dingen waar ze moeite mee heeft, door er op een andere manier naar te kijken komt hier verandering in. Voorbeelden van problemen zijn vastzitten in een denkpatroon en de situatie niet op een andere manier kunnen bereiken. Ook oordelen op uiterlijk en dus niet een ander op zijn persoonlijkheid of innerlijk bekijken. Daarnaast het belang van communiceren en jezelf durven uitspreken. Maar ook je gevoel een plekje leren geven. Zo zijn er nog talloze voorbeelden van problemen en onzekerheden waar niet alleen Felicia, maar zo veel meer jongeren last van hebben.

Hieraan gekoppeld volgen de leerlingen een workshop in Centrum voor de Kunsten Spijkenisse, waarbij zelf creëren centraal staat.

Docenten van Taylor Made laten leerlingen ervaren dat iedereen kan creëren, maar het vaak niet durft. Het komt te dicht bij gevoel; leerlingen durven zich niet kwetsbaar op te stellen. In een veilige omgeving worden ze bewust dat het niet gaat om goed of fout, maar om zelfontplooiing en het beleven van het theater.

Inschrijven kan vanaf24-05-2023
Inschrijven kan tot10-07-2023
Datum Vrij