Het is niet mogelijk om een reservering te maken

Rondleiding Dorpskerk Spijkenisse VO

Tijdens de rondleiding in de kerk leren de kinderen over het kerkorgel, de beiaard, het interieur en de geschiedenis van de kerk.
Doelgroep:                   klas 1, 2 of 3, max. 30 leerlingen en per 10 leerlingen een begeleider

Tijdsduur:                        ongeveer 1 1/2 uur

Locatie:                           Dorpskerk Spijkenisse, Kerkring 1 te Spijkenisse

Periode schooljaar:            oktober t/m mei

Organisatie door:               Gemeente Nissewaard

Contactgegevens organisatie: [email protected] t.a.v. Elsa van der Bijl

Kosten:                           geen

De leerlingen krijgen een rondleiding door de kerk en brengen een bezoek aan de beiaardier in de toren. Er wordt verteld over de geschiedenis van onze middeleeuwse kerk, die begint in 1300. De organist vertelt wat over het orgel als instrument, de werking hiervan en laat de klankmogelijkheden horen. De kinderen voelen en zien hoe scheef onze ‘toren van Pisa’ staat en tenslotte laat de beiaar­dier het carillon (beiaard) horen terwijl de kinderen naast hem zitten. Een unieke combinatie!

Tijdens de rondleiding gaan we in drie groepjes door de kerk. Dit betekent dat u gevraagd wordt bij deze activiteit drie begeleiders mee te sturen.

Deze activiteit kan aansluiten bij uw geschiedenisles over de ‘Kruiskerkbouw’ (15e eeuw), de komst van de Watergeuzen en de overgang van katholiek naar protestant (16e eeuw) en de Hervorming. Tijd van Napoleon ( 1810: begrafeniswetgeving, onteigening van de torens). Het verhaal over het afzinken van de twee luidklokken ter voorkoming van omsmelting tot munitie voor de Duitsers, sluit aan bij lessen over de Tweede Wereldoorlog.

Inschrijven kan vanaf18-05-2022
Inschrijven kan tot11-07-2022
Datum Vrij
niet van toepassing 100