Het is niet mogelijk om een reservering te maken

Groep 6: Kwartet: Wie is de filosoof?

Filosofen filosoferen er op los. Maar wat is een filosoof? Een filosoof is iemand die zichzelf heel veel vragen stelt en daar antwoorden op probeert te vinden. Het is eigenlijk iemand die probeert door te denken over dingen die andere mensen logisch vinden. Waarom dan? Ja, precies, zo’n vraag. Waarom, waarom, waarom. Dat is wat een filosoof doet. Alice is filosoof, ze vindt het fijn dat niet iedereen hetzelfde denkt.
Groep 6.

Titel: Kwartet. Wie is de Filosoof?

Thema: Wat is waar?

Kunstdisciplines: Theater – Dans – Muziek – Beeldend

Doelgroep: groep 6, max. 60 leerlingen per keer.

Tijdsduur: 09.00-14.00, met presentatie voor ouders om 13.30 uur

Dagen: Maandag en vrijdag

Locatie: Centrum voor de Kunsten Spijkenisse, Nieuwstraat 83

Periode schooljaar: maart – april 2023

Organisatie door: Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

Kosten: € 1612,- (de factuur wordt na uitvoering van de activiteit toegestuurd)

Groep 6: Kwartet: Wie is de filosoof?

Filosofen filosoferen er op los. Maar wat is een filosoof?  Een filosoof is iemand die zichzelf  heel veel vragen stelt en daar antwoorden op probeert te vinden. Het is eigenlijk iemand die probeert door te denken over dingen die andere mensen logisch vinden. Waarom dan? Ja, precies, zo’n vraag. Waarom, waarom, waarom. Dat is wat een filosoof doet. Alice is filosoof, ze vindt het fijn dat niet iedereen hetzelfde denkt.

Het aantal leerlingen wordt in vier gelijke groepen ingedeeld, die op een actieve manier betrokken worden bij twee van de vier disciplines uit de kunsteducatie: dans, toneel, muziek of beeldende kunst.

's Middags wordt er gewerkt aan een gezamenlijke presentatie in de theaterzaal van het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse. Deze presentatie begint om 13.15 uur en de ouders zijn welkom om deze bij te wonen. Het zal verbazingwekkend zijn om te zien wat de leerlingen zich in een korte tijd eigen maken.

Inschrijven kan vanaf18-05-2022
Inschrijven kan tot14-07-2022

LET OP!

Bij een combinatieklas van groep 7/8 gaat de gehele klas naar de activiteit van groep 7. Max 32 leerlingen per klas. Willen scholen die geen continue rooster dit aangeven

Datum Vrij
niet van toepassing 100