Kan alleen gereserveerd worden door Scholen
U moet inloggen om een reservering te kunnen maken.

Pluspakket PO Centrum voor de Kunsten

Begeleiding bij eindmusical of Workshops beeldend voor groep 8
Pluspakket - Facultatief aanbod

Indien de school naast het vast aanbod interesse heeft om het kunstaanbod op school uit te breiden is het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse de partner hiervoor. Op basis van de vraag van de school gaat wij in overleg en wordt een passend aanbod samengesteld. Aangezien het vaste aanbod tot en met groep 7 bedient, willen wij hieronder extra aandacht geven aan kunstaanbod voor groep 8.

Let op! De activiteiten uit het Pluspakket komen voor eigen rekening van de school.

Groep 8 (facultatief)

Groep 8 Musical

Als leerkracht van groep 8 heb je de fantastische uitdaging om met je groep een eindmusical te maken. Na het zoeken van de geschikte musical voor de groep, het plannen van het traject en het verdelen van de rollen begint het harde werken om er een geweldig resultaat van te maken. De teksten worden geoefend, decor wordt gemaakt, kostuums verzameld. De uitnodigingen en posters worden ontworpen. Een super spannende en leuke tijd.

Speciaal voor die tijd hebben we een pakket samengesteld met 6 lessen die verdieping geven in het spelen van de rollen en het sterker staan in de musical. Deze lessen geeft de leerkracht van groep 8 zelf. Het zijn korte krachtige lessen die de kinderen een hoop houvast geven in het spelen van hun rollen en die het spelen van een avondvullende voorstelling makkelijker maken omdat het vertrouwen in het spelen vergroot wordt.

De lessen zijn bij elke musical die gekozen wordt of zelf geschreven is toe te passen.

Inhoud lessen:

Les 1  Rolverdieping.

Een les over het verder nadenken over je rol. Wie is die persoon? Wat voor karaktertrekken heeft hij/zij? Als je dat wat beter weet kun je dat gebruiken in het spelen van je rol. Je zorgt dan voor een extra laag die het voor het publiek interessant maakt om te kijken.

Les 2  Reacties en stil spel.

Wat doe je nou als je geen tekst hebt op het toneel? Hoe reageer je met zijn allen op situaties op het toneel? In deze les oefen je dat en maak je geschikte reacties en stil spel momenten voor de musical die je repeteert.

Les 3 Verstaanbaar zijn/ duidelijke articulatie.

In deze les leer je de teksten die je uit je hoofd geleerd hebt makkelijker uit te spreken op het toneel zodat de mensen achter in de zaal je ook horen.

Les 4 Mise en scéne en kijklijnen.

In deze les leer je hoe je het beste kan staan en bewegen op het toneel zodat het publiek goed ziet wat er gebeurt.

Les 5 Preparen.

In deze les denk je met zijn allen na wat er nodig is om alle spullen die je gebruikt goed klaar te leggen, zodat je tijdens het optreden niet voor verrassingen komt te staan omdat je kostuum aan de andere kant van het toneel ligt. Wie legt wat klaar en waar? Dat pluis je samen uit.

Les 6  Opwarming.

Deze les kan je elke keer als je repeteert voor de musical even doen zodat je stem en je lijf lekker wakker en opgewarmd is om te kunnen spelen.

Even meekijken?

Het is ook mogelijk dat we komen kijken en helpen.

We geven één van de bovenstaande lessen naar keuze van de leerkracht.

We kijken mee tijdens een doorloop (spelen van de hele musical) en geven tips en trucs. We motiveren de kinderen want na een tijd repeteren vergeet je wel eens dat je straks voor het publiek staat met zijn allen. En nu moet je spelen voor een drama docent. Super spannend. Met deze impuls wordt het ineens een stukje echter en krijg je handige tips waar je op moet letten om de musical nog leuker te maken!

In overleg met scholen af te spreken.

of

Groep 8 (facultatief)

Onderwerp:             Bekende Schilders / Perspectief / Portret / Dieren / Wereld

Doelgroep:              groep 8, max. 30 leerlingen per keer.

Tijdsduur:               2 uur

Locatie:                  Centrum voor de Kunsten Spijkenisse, Nieuwstraat 83

Periode schooljaar:   oktober – december 2019

Organisatie door:     Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

Kosten:                  € 360,-

De school kiest 2 onderwerpen waarover zij willen dat de Workshop gaat. Er kan gekozen worden uit:

Bekende Schilders / Perspectief / Portret / Dieren / Wereld

De kinderen worden door de school in twee gelijke groepen verdeeld en komen naar het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse. Daar gaan ze aan de slag. Ze maken op een actieve manier kennis met beeldende kunst en werken toe naar een eindproduct.

Inschrijven kan vanaf17-05-2019
Inschrijven kan tot16-07-2020

LET OP!

Wil de school met het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse contact opnemen aangezien deze workshop facultatief is. Datum en lestijden worden in overleg vastgesteld. Kosten voor deze activiteit bedragen: € 369,- (de factuur wordt na uitvoering van de activiteiten toegestuurd)

Datum Vrij
niet van toepassing 101