Kan alleen gereserveerd worden door Scholen
U moet inloggen om een reservering te kunnen maken.

Pak@ Afval the Game

Aan de hand van een kant-en-klaar lespakket in de vorm van een kliko leren de kinderen via allerlei lessen en activiteiten meer over afval verminderen, afval scheiden, milieu en duurzaamheid.
Met dit voor gemeente Nissewaard op maat gemaakte lespakket leren kinderen in te zien waarom het belangrijk is dat we samen naar minder afval gaan, waarom het scheiden van afval belangrijk is en leren zij hoe dit op de juiste manier kan. Om dit te kunnen bereiken, wordt ingezet op...

Kant-en-klare leskliko
Per school wordt een kant-en-klare leskliko samengesteld. De kliko bevat alle materialen die nodig zijn om deel te nemen aan het project. Het gaat hierbij om zowel digitaal als fysiek lesmateriaal. Vrijwel alle materialen in de kliko zijn zelf ook hergebruikt of gerecycled!

Online lesmateriaal
Denk aan een korte handleiding met doelen of filmpjes die nodig zijn. De leerkracht het lesmateriaal via het digibord eenvoudig openen en gebruiken.

Werkschrift
In het werkschrift zijn verschillende opdrachten te vinden waarmee kinderen meer kennis opdoen over de wereld van afvalscheiding. Het werkschriftje vormt de basis van de leskliko: alle opdrachten komen hierin samen. Na het doorlopen van het hele project vormt het werkschrift een mooie reflectie op alle kennis en vaardigheden die de kinderen tijdens het project hebben opgedaan.

Voor wie?  groep 6

Wanneer? gedurende het schooljaar

Voor meer info over het Pak@, neem contact op met De Kleine Ambassade: Renate van der Donk, [email protected] of 010 273 10 11.

Inschrijven kan vanaf17-05-2023
Inschrijven kan tot29-05-2024
Datum Vrij
niet van toepassing 3