Het is niet mogelijk om een reservering te maken

Groep 7: Wie? Democratie!

Politiek niet chill? Maar het is toch fijn als er iemand luistert naar wat je wil!? In deze les gaan we door middel van muziek en dans aan de slag met wat democratie precies betekent. Wat de meeste mensen vinden is tenslotte sowieso een goed idee! Of toch niet?… We gaan opzoek naar samenspel, maar ook tegengeluiden. Kan het mooi zijn als verschillende partijen tegelijk verschillende dingen uitvoeren, je met de hele groep precies hetzelfde doet, of als je helemaal in je eentje iets anders durft te doen?
Groep 7

Titel: Wie? Democratie!

Thema: Samen tot een oplossing komen

Kunstdisciplines: Dans – Muziek

Doelgroep: groep 7, max. 30 leerlingen per keer.

Tijdsduur: 2 uur, inclusief presentatie voor ouders, 10.00-12.00 en 13.00-15.00 (continue-rooster 9.00-11.00 en 12.00-14.00 uur

Dag: Dinsdag

Locatie: Centrum voor de Kunsten Spijkenisse, Nieuwstraat 83

Periode schooljaar: januari - juni 2023

Organisatie door: Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

Kosten: € 376,- (de factuur wordt na uitvoering van de activiteit toegestuurd)

Groep 7: Wie? Democratie!

Politiek niet chill? Maar het is toch fijn als er iemand luistert naar wat je wil!?

In deze les gaan we door middel van muziek en dans aan de slag met wat democratie precies betekent. Want de meeste mensen vinden is tenslotte sowieso een goed idee! Of toch niet?…

We gaan opzoek naar samenspel, maar ook tegengeluiden. Kan het mooi zijn als verschillende partijen tegelijk verschillende dingen uitvoeren, je met de hele groep precies hetzelfde doet, of als je helemaal in je eentje iets anders durft te doen?

Muziek en dans worden samen gegeven, waardoor de leerlingen niet alleen leren dansen of muziek maken, maar ook de belangrijke connectie tussen de twee kunstdisciplines ontdekken.  Er wordt toegewerkt naar een presentatie voor de ouders. Zij kunnen de laatste 20 minuten komen kijken in de danszaal van het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse.

Inschrijven kan vanaf18-05-2022
Inschrijven kan tot14-07-2022

LET OP!

Bij een combinatieklas van groep 7/8 gaat de gehele klas naar de activiteit van groep 7. Max 32 leerlingen per klas. Willen scholen die geen continue rooster dit aangeven, de school wordt dan in de ochtend ingeroosterd.

Datum Vrij
niet van toepassing 100