Het is niet mogelijk om een reservering te maken

Muziek snuffel lessen saxofoon

Op woensdag geven we op de basisschool de Aanwas saxofoon snuffel lessen.
KTW-Kids is sinds een aantal jaar dé jeugdafdeling van muziekvereniging Kleine Trompetter Wilhelmina (KT-W) uit Zuidland en omliggende kernen.

Dit onderdeel van de vereniging richt zich volledig op de muzikale ontwikkeling van kinderen vanaf ongeveer 8 jaar die een instrument willen leren bespelen, zoals saxofoon, slagwerk of een koperen blaasinstrument (bijv. trompet, trombone of hoorn).
Het doel is dat ze uiteindelijk zelfstandig kunnen samenspelen in het fanfareorkest of de slagwerkgroep.

Het goed leren bespelen van een muziekinstrument vergt tijd, aandacht en doorzettingsvermogen. Kwaliteiten die in een vluchtige en gehaaste wereld vaak worden verdrongen door het behalen van snelle resultaten en steeds korter wordende spanningsbogen. Saai en oubollig dus? Helemaal niet! Geduld wordt beloond, want hoe beter je een instrument leert bespelen, hoe leuker het wordt! Toegegeven: de eerste stapjes zijn soms moeilijk. Daarom hebben we een team van leuke, super enthousiaste, professionele docenten en krijgen kinderen vanaf het begin in groepjes les. Wel zo gezellig! Muziek maken doe je immers sámen in een muziekvereniging. Deze groepslessen zijn eigentijds en laagdrempelig en op een speelse manier leren de kinderen hun eigen instrument, en ook andere instrumenten beter kennen. Samen op een leuke manier muziek maken staat vanaf het begin voorop.

Om de fijne kneepjes van het vak te leren is individuele aandacht wel noodzakelijk. Daarom volgen na een aantal weken ook privélessen om op die manier de grondbeginselen echt goed onder de knie te krijgen. Want hoe sneller je het in de vingers krijgt, hoe meer plezier je eraan zult beleven!

Door ons uitgebalanceerd lestraject kunnen kinderen binnen een aantal jaar zelfstandig samen muziek maken en kunnen ze met hun vriendjes en vriendinnetjes uiteindelijk via bijv. het jeugdorkest doorstromen naar het fanfareorkest of de slagwerkgroep om zich daar verder te ontwikkelen.

Voor nog geen € 12,50 (!) per week krijgen kinderen:

20 minuten individuele les

30 minuten groepsles

Een echt instrument in bruikleen

De lessen worden zoveel mogelijk gegeven direct na schooltijd, óp school. Wel zo makkelijk!

Enthousiast geworden?

Aanmelden voor gratis proeflessen of verdere info via [email protected]

Inschrijven kan vanaf02-09-2019
Inschrijven kan tot30-09-2020
Datum Vrij
MEI 2021
vorige maand | volgende maand
madiwodovrzazo
01
 
02
 
03
 
04
 
05
 
06
 
07
 
08
 
09
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31