Het is niet mogelijk om een reservering te maken

VO 14+: HNTjong – Het Experiment

De voorstelling is gebaseerd op het bekende schoolexperiment De Derde Golf en verfilmingen daarvan zoals Die Welle, The Experiment en The Wave. De Amerikaanse leraar Ron Jones zette het experiment in 1967 op om zijn leerlingen te laten ondervinden hoe gewone mensen meegesleept kunnen worden door het nazisme.
Doelgroep: 14+
Tijdsduur: +/- 60 min
Organisatie door: Theater de Stoep
Locatie: Theater de Stoep
Kosten: € ?,- Let op! De factuur wordt na de uitvoering van de activiteit opgestuurd. De hoogte van het factuurbedrag is afhankelijk van het aantal deelnemende scholen.
Contactpersoon: Gaby Rikkers, [email protected]
Periode: 13 april

HNTjong is het jeugdtheatergezelschap van Het Nationale Theater in Den Haag en maakt succesvolle voorstellingen voor jongeren, zoals Revolutions (Zilveren Krekel 2019), Bloedlink (Zilveren Krekel 2018) en In mijn hoofd ben ik een dun meisje (Zilveren Krekel 2016). Het gezelschap vertelt verhalen over de wereld om ons heen, soms nieuw, soms bekend, altijd anders en onverwacht.

Na het succes van Bloedlink regisseert Casper Vandeputte Het experiment. Opnieuw maakt hij een voorstelling die zich afspeelt in de setting van een middelbare school. Hij schrijft een actueel stuk dat zijn jonge spelersgroep past als een jas. Een spannende, explosieve voorstelling rond de vraag wat een rechtvaardige samenleving eigenlijk is.

De voorstelling is gebaseerd op het bekende schoolexperiment De Derde Golf en verfilmingen daarvan zoals Die WelleThe Experiment en The Wave. De Amerikaanse leraar Ron Jones zette het experiment in 1967 op om zijn leerlingen te laten ondervinden hoe gewone mensen meegesleept kunnen worden door het nazisme.

In Het experiment wil een leraar geschiedenis zijn klas leren hoe dictaturen ontstaan. Hij ontwikkelt een totalitaire samenleving met verschillende regels voor verschillende groepen: privileges voor sommigen en beperkingen voor anderen. Hij verzint verhalen die dat rechtvaardigen en mengt die met een vleugje biologie en geschiedenis.

Het werkt. Binnen een paar weken is hij de leider van zijn eigen absolute samenleving. De leerlingen hebben hun lesje geleerd. Maar kan de leraar nog wel stoppen met zijn experiment?

Inschrijven kan vanaf27-05-2020
Inschrijven kan tot10-07-2020

LET OP!

1 voorstelling gereserveerd voor Ring van Putten en 1 voorstelling voor CdF met ong 75 ll, hier kan nog bij worden aangesloten.

Datum Vrij
13-04-2021 10:30 250
13-04-2021 13:30 250
niet van toepassing 100